Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با بیان این که موضوع فرزند آوری جزو موضوعات آخر جوانان در زندگی مشترک است، گفت: باید فرهنگ سازی در این خصوص انجام شود که فرزندآوری یکی از مولفه های خوشبخت شدن است و باید تلاش کنیم دوره فرزندآوری زوجین خیلی کوتاه شود.

به گزارش برنا؛ محمد مهدی تندگویان، معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان با حضور در برنامه تلویزیونی غیرمحرمانه شبکه دو سیما که با موضوع کاهش فرزند آوری پخش شد، با اشاره به کاهش فرزند آوری در کشور های اروپایی، گفت: فاجعه کاهش فرزند آوری در ایران جایی رخ داده که اگر این نرخ کاهش در اروپا یک قرن زمان برده است، در ایران کمتر از ۳۰ سال اتفاق افتاده و با یک شیب منفی تندی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: اروپایی ها برنامه ریزی برای جایگزینی جمعیت داشتند، اما در ایران به دنبال یک سیاست غلط در دهه هفتاد که موجب کاهش جمعیت شد، بعدها که متوجه این اشتباه شدیم تغییر سیاست و فرهنگ سازی برای افزایش جمعیت حتی مشابه آن سیاست غلط هم انجام نشد.

معاون امور جوانان اظهار کرد: کاهش جمعیتی که شیب منفی آن از سال ۷۵ آغاز شده و تا امروز ادامه دارد، موجب شده که در حال حاضر یک نسل و یک لایه جمعیتی را از دست بدهیم و عملا با این چالش روبرو شده ایم.

او به تاثیرات شیوع کرونا در کاهش فرزند آوری اشاره کرد و ادامه داد: از سال گذشته با شیوع ویروس کرونا، ترس از فرزند آوری برای زوجین به دلیل ترس از حضور در مراکز درمانی به وجود آمده و زوجین زمان فرزند آوری خود را به بعد از  کرونا موکول کرده اند و نگران این هستیم که این شیب منفی جمعیت به یک بحران جمعیتی تبدیل شود.

او به وام ازدواج اشاره کرد و گفت: با افزایش وام ازدواج مخالف نیستیم اما نگران افزایش تخلفات هستیم که در این خصوص تدوین دستورالعمل وام ازدواج ضروری است.

تندگویان با اشاره به طرح مجلس برای افزایش وام ازدواج به ۱۰۰ میلیون تومان افزود: با ۱۰۰ میلیون تومان هم مشکلی از جوانان حل نمی شود ضمن این که در این طرح با تفکیک سنی که انجام شده باز هم به دهه شصتی ها اجحاف می شود.

او اظهار کرد: ما پیشنهاد  وام تجمیعی به جوانان را ارائه کرده ایم و حاضریم به صورت کارشناسی در هر جایی از آن دفاع کنیم که اگر انجام شود مشکلات ازدواج، مسکن و اشتغال جوانان را حل می کند.

معاون امور جوانان همچنین به موضوع مشوق های فرزندآوری اشاره کرد و افزود: باید در کشور به سمت تبدیل مشوق های مقطعی به مشوق های دائمی برویم.به طور مثال می توان پدر خانواده را به ازای هر فرزند از قسمتی از مالیات و با تولد چهارمین فرزند که ایدآل یک خانواده است به طور کامل از مالیات معاف کرد یا مشوق هایی را در حقوق در نظر گرفت که تا زمانی که فرزند تحت تکفل پدر است از بابت مخارج تحصیل و ...  آسوده خاطر باشد.

او با تشکر از مجلس دهم برای پیگیری متخلفین قانون تسهیل ازدواج جوانان اظهار کرد: دادگاه متخلفین را مشخص کرده و امیدوارم پیگیری ها برای برخورد با متخلفین ادامه پیدا کند.

تندگویان به تحقیقی در خصوص عدم تمایل جوانان به ازدواج که امسال توسط ایسپا انجام شده است اشاره کرد و گفت: در این تحقیق پیدا نکردن همسر دلخواه، ترس از ازدواج ناموفق، بی اعتمادی به جنس مخالف و مردد بودن در تصمیم گیری چهار دلیل اول جوانان برای ازدواج نکردن است و از مورد چهارم به بعد مشکلات اقتصادی مطرح می شود که این نشان می دهد با تغییر فرهنگ ها، تعهد پذیری در جوانان کم شده و باید در این خصوص فرهنگ سازی کنیم.

 تندگویان با بیان این که موضوع فرزند آوری جزو موضوعات آخر جوانان در زندگی مشترک است، ادامه داد: باید فرهنگ سازی در این خصوص انجام شود که فرزندآوری یکی از مولفه های خوشبخت شدن است و باید تلاش کنیم دوره فرزندآوری زوجین خیلی کوتاه شود.

اک به مشوق های ارائه شده و فرهنگ سازی ازدواج آسان توسط این معاونت با استفاده از ظرفیت خیرین ازدواج و تشکل های جوانان اشاره کرد و افزود: با تشکیل مجامع استانی و مجمع ملی خیرین ازدواج، مشوق ها و جوایزی برای جوانانی که ازدواج آسان دارند ارائه می شود و در زمینه فرهنگ سازی این موضوع نیز از ظرفیت سمنها استفاده می کنیم.

تندگویان اظهار کرد: مشوقها را اعلام کرده ایم و خیرین نیز حمایت های خود را از قبیل تسهیلات و وام ها را در جهت تشویق ازدواج آسان و فرزندآوری انجام می دهند.

معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان به پرداخت مشوق هایی به خانواده های کم بضاعت در راستای موضوع فرزند آوری و با استفاده از ظرفیت خیرین اشاره کرد و گفت:  همچنین دوره های رایگان مشاوره در خصوص مسائل ازدواج و فرزنداوری هم در راستای کمک به جوانان از طریق مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده نیز در سراسر کشور انجام می شود.

او در پایان اظهار امیدواری کرد: دستورالعملی توسط نهادهای ذیربط تدوین شود که هیچ وام و تسهیلات ازدواجی به جز متاهلین به کسی پرداخت نشود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جوانان فرزند آوری معاون امور جوانان کاهش فرزند آوری وام ازدواج فرهنگ سازی مشوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۷۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هوشنگ توکلی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در سخنانی عنوان کرد: معتقدم که تصمیم گیری و دیدگاه نسبت به جوانی جمعیت و ازدیاد آن باید از جامعه به بالا تزریق شود.

وی ادامه داد: وقتی خواسته‌ای در جامعه تعریف می‌شود و جا می‌افتد، به سمت مدیران اجرایی هم می‌رود و همین نشان می‌دهد که چنین علاقه‌ای الان در جامعه وجود دارد. وی در ادامه اظهار داشت: زمانی که چنین دیدگاهی به مدیران جامعه تزریق شود قطعا جزو اولویت هایشان قرار میگیرد و توجه می‌کنند که چه چیز‌هایی نیاز این جوانان است و تعادل بین نیاز‌ها، خواسته‌ها، توقعات و قدرت اجرایی خود را برقرار می‌کنند، هر تصمیمی در اینجا گرفته شود می‌تواند به نفع جامعه باشد.

توکلی با اشاره به شعار جوانگرایی جامعه گفت: همین شعار نشان می‌دهد که ما جوانان را می‌خواهیم تشویق به ازدواج و سپس فرزندآوری کنیم، این را هم باید در نظر بگیریم که در طول سالیان گذشته کشورما دچار تحریم‌های زیادی بوده و همه روی جامعه اثر منفی گذاشته است حال باید سرمایه گذاری‌هایی داشته باشیم که بتواند این ضعف‌ها را جبران کند و جزو اولویت‌های جامعه قرار بگیرد، قطعا قوه مجریه ما در این زمینه نیت خوبی دارد و باید بررسی کند که براساس آن چه سیاست‌هایی را در نظر بگیرد.

توکلی با اشاره به اینکه آشوب‌هایی که در سراسر دنیا دیده می‌شود نیرو‌های جوان جامعه را نسبت به آینده نگران می‌کند، گفت: الان هم که دانش بشری رشد کرده، کهنسالان بیشتر عمر می‌کنند و شرایط به طوری شده کشوری مثل انگلیس یک قتل عام علیه سالمندانش در بیمارستان راه انداخته به دلیل اینکه توان دادن خرج سالمندان را ندارد، حال در این شرایط و در جامعه خودمان باید وضعیت با بسنجیم تا نیروی کار و انسانی جوانمان از دست نرود و برای آینده هم برنامه ریزی درست داشته باشیم.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرزندآوری باید ضرورت ملی و اولویت زندگی جوانان باشد
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید سازمان بازرسی بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری
  • ازدواج آسان راه حل مسئله جوانی جمعیت است
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم